27 januari 2012

Fredagstips nr 3 - Min lillasysters fotoblogg


Jag skrev när jag berättade om fredagstipsen att dom bara skulle handla om pyssel men jag tänkte göra ett litet undantag denna veckan eftersom min lillasyster Erika fyller 22 år idag. Kan ni tänka er att den lilla skiten i bildena ovanför blir så gammal? ;) Förutom att vara en grym lillasyster så är hon också en fantastisk fotograf! Jag tycker att ni ska kolla in hennes hemsida och även läsa hennes blogg där hon även lägger upp bilder

Hennes hemsida hittar ni här och hennes blogg finns här.

20 januari 2012

Fredagstips nr 2 - Stjernfalls blogg


Denna veckas tips är en av mina favoritpysselbloggar Stjernfalls blogg. Hennes blogg var nog en av dom första pysselbloggarna jag började följa och den blev snabbt en favorit. Hon pysslar med allt från att sy till att virka och även illustrera och utöver det tar hon även alltid fina bilder! Det är en väldigt inspirerande blogg som jag tycker är väl värd att följa!

13 januari 2012

Fredagstips nr 1 - 100 blommor att sticka & virka


Detta är mitt allra första fredagstips och det är boken 100 blommor att sticka & virka av Lesley Stanfield som finns att köpa här och här. Det finns mönster till allt från roser till olika sorters fjärilar som man kan göra.


Denna boken är perfekt att ha eftersom allt är mindre projekt som man kan göra klart på någon timme och sedan kan man använda dom till allt möjlig t.ex. dekorera en väska eller en sjal, ha som brosch eller göra smycken utav dom. Det finns olika svårighetsgrader på dom olika blommorna och vissa är stickade och vissa virkade. Personligen så håller jag mig till dom virkade eftersom jag inte är så glad för att sticka med strumpstickor. :)





12 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter

Innan nyåret så funderade jag på vad jag ville göra med Artesania Design under 2012 och jag satte upp några mål. Ett av målen var att designa nya mönster. Min lillasyster har skrivit upp 100 olika idéer som hon tycker att jag ska virka så där finns att bita i. Har även en del egna idéer som jag vill göra.

Men ett annat mål var att jag skulle bli bättre på att skriva i bloggen så därför tänkte jag att jag varje fredag tipsar er om något inom virkning, stickning eller allmänt pyssel. Bakning kan nog också dyka upp någon gång. Det kan vara en sida eller blogg som jag tycker om eller en bok eller att jag visar hur man virkar eller stickar något. Detta är för att försäkra om att det kommer upp åtminstone ett inlägg i veckan även om det kanske är lite segt på pysselfronten för min del.

Så jag hoppas att ni kommer följa mina fredagstips och att ni hittar något ni tycker om bland dom.