27 februari 2014

Virkad krona

I samma veva som jag virkade kaninen så virkade jag en liten krona också som jag stärkte. Vet egentligen inte vad jag ska ha den till så tills vidare får mitt spar-får bära den. :)

Pyntat konservburkar





Jag är en sån person som har en tendens att samla på mig en massa saker som jag sen inte vet vad jag ska göra med och konservburkar är en sak jag gärna sparar för dom är roliga att dekorera. Jag har redan två konservburkar som är täckta med tapeter, får visa dom i ett annat inlägg men denna gången ville jag testa att klä dom i garn. Det var lite klurigt på dom buckliga delarna av burkarna men med lim och några extra varv med garnet så gick det bra.

25 februari 2014

Hjärta - Gratis mönster

Varv 1-4 virkas två gånger, fäst inte tråden efter andra gången

1. Virka 2 lm, 6 fm i andra m från nålen - 6 m
2. [2i1] varvet ut - 12 m
3-4. 1 fm i varje m i 2 varv - 12 m
Fäst tråden och klipp av.

5. 1 ihop-fm, 11 fm, 1 ihop-fm, 10 fm - 23 m
6. 1 fm i varje m - 23 m
7. [3 fm, virka ihop 2 m]x5, 2 fm - 22 m
8. [2 fm, virka ihop 2 m]x4, 2 fm - 14 m
9. [fm, virka ihop 2 m]x4. 2 fm - 10 m
10. virka ihop 2 m varvet runt - 5 m
Fäst tråden och klipp av. Sy igen hålet.



Förklaringar
fm = Fast maska
[2i1] = virka 2 fm i samma m
m = maska
lm = luftmaska
[...]xsiffra = gör det som står innanför klaffarna det antalet gånger som siffran anger
ihop-fm = stick nålen i nästa maska, dra igenom 1 maska, stick sedan nålen i en maska i den andra "toppen" och dra igenom 1 maska, gör sedan omtag om nålen och dra sedan garnet igenom alla maskorna.



Bloggtips - We Lived Happily Ever After



We Lived Happily ever after är en blogg som jag nyligen har börjat följa. Jag gillar den för där finns en hel del tips om gratis teckensnitt och andra grafiska saker som man kan ladda hem.

24 februari 2014

Pinterest tips - DIY edition

Denna gången tänkte jag att jag skulle dela med mig utav DIY (Do It Yourself) pinnar som jag har hittat. :)


Jag har valt att inkludera några som inte har några instruktioner utan där jag tycker bilderna förklarar bra hur man ska göra.

23 februari 2014

Kaninen Amanda


Blev färdig med kaninen igår och idag fick den komma till sin rätta ägare, min minsta kusin som blir 6 år om några dagar. Hon döpte den till Amanda. :) Ni hittar en länk till mönstret några inlägg ner.

Just nu är jag väldigt trött så hjärnan känns som en enda stor röra så vettigare inlägg än såhär blir det inte idag. :)

21 februari 2014

Översättningar

Har inte gjort så mycket pyssel-relaterat idag. Det jag har gjort mest av är att översätta något av mina mönster till engelska. :)

Kaninvirkningen fortsätter

Kaninen har fått lite fler kroppsdelar men fått offra en garnbit från ansiktet som behövdes som virkmarör istället under det senaste dygnet. :)

Länk till mönstret finns i förra inlägger. 

19 februari 2014

Ett huvud


Igår började jag virka på en kanin som visade sig bli större än vad jag hade tänkt mig från början. Jag har inte sytt ansiktet ordentligt än för jag ville bara se så att det såg bra ut. :) Mönstret jag virkar efter hittar ni här.

18 februari 2014

Intressanta Instagrammare - bokkei

Jag tänkte att jag då och då skulle tipsa om duktiga Instagrammare. Dessvärre följer jag inte någon virkare eller stickare på Instagram (men tips mottages gärna) så det kommer bli en blandad kompott.


Först ut är bokkei som är riktigt duktig på att måla porträtt! Jag rekommenderar starkt att gå in och titta på hennes instagramflöde som ni hittar här men även också hennes blogg som finns här.

17 februari 2014

Klydd med Blogappen

Dom tre föregående inläggen skrevs i helgen och jag trodde att dom hade blivit publicerade men det visade sig att dom visst inte hade det. Så jag har inte blivit tokig eller något och tror att det är lördag idag. :)

Just nu sitter jag mest och nystar ännu mera garn. Fick en säck garn av min farmor förra året och allt har legat lite huller om buller än så länge men det vill jag ändra på för just nu är det svårt att hitta bra garn att virka med. :)

En till anteckningsbok


Det blev en anteckningsbok till. Dock ser den väldigt platt ut på bilden men så är den i verkligheten. Den blev inte lika bra som den andra men men, man kan inte alltid lyckas. :) Nu blir det inga fler anteckningsböcker för denna gången, ska nog ta och virka lite nytt för det var ett tag sedan.

Lördag


Lördag idag och jag sitter och klottrar på anteckningsblad. :) 

Bäddade med ett nytt lakan idag så jag fick en ny bit kartong som hade blivit en perfekt pärm till en bok. Funderar starkt på att göra en med tyget här nedan som är skinnimitation. Hittade en bit som var i perfekt storlek så det kommer jag nog spendera mer eller mindre resten av dagen att göra om inget annat dyker upp. :)


Hoppas ni har en trevlig helg än så länge! :D

Anteckningsbok


Har idag bundit min andra bok. Jag fick lite tyg av min syster som jag inte visste vad jag skulle göra med men så slog det mig att jag kunde använda det till att klä en bok med. Jag hade hittat en bokbindar beskrivning på Pinterest för ett tag sedan så jag letade upp den igen och satte igång att skapa en bok. 

Eftersom jag skriver från en mobil just nu så kommer bilderna på skapandeprocessen och det färdiga resultatet nedan. 

Här har jag sytt och limmat ihop signaturerna. 

Här har jag kommit en bit längre och fixar med omslaget av boken. 


Det färdiga resultatet. Är riktigt nöjd med den trots några små misstag! :)

Vill ni göra en egen så hittar ni beskrivningen här http://jamesdarrow.deviantart.com/art/Bookbinding-Tutorial-292237490
Det är rätt så enkelt att göra det, tar bara lite tid med allt torkande av lim. 

13 februari 2014

Ett nytt kakmönster

 Rätt så nyligen gjorde jag ett nytt kakmönster som är uppe till försäljnig just nu. Det består utav mönster till kanelbullar, chokladbollar, minimunkar, chokladsnittar och finska pinnar.


Är ni intresserade av att köpa så kostar det 30 kr. Kontakta mig på aartesaniaa@gmail.com om ni vill köpa.

12 februari 2014

Nystar garn


En sak som kan vara bra att ha när man sysslar med garn är någonting som man kan nysta garn med. Antingen så kan man köpa en nystmaskin eller så kan man tälja sig en nystpinne. Det kan vara lite drygt att nysta garnet "manuellt" och det kan kännas i handlederna om det blir för tungt men förutom det så tycker jag att det är en smart sak att ha. 365 saker att slöjda har en tydligare bild på hur en nystpinne ser ut och hur den ska täljas.

Alla hjärtans dag pinnar

Tänkte att jag skulle tipsa om lite alla hjärtans dag relaterat pyssel som jag har hittat på Pinterest. :)


| 1. Granny Heart | 2. Hjärtformad tårta | 3. Bitmap kort | 4. Rosstämpel av sallad | 5. Kuvert av ett hjärta | 6. Spikhjärte tavla | 7. Hjärtfrosting | 8. Körsbärstomatshjärtan | 9. Love knot

Alla länkar leder inte till skrivna intruktioner på hur man gör dom olika sakerna utan fungerar mer som inspiration.

Slutligen måste jag dela denna pinen som inte är något pysseltips så men som jag tyckte var lite rolig.

HAHAHA this is the best worst valentine ever.


10 februari 2014

Alla hjärtans dag kort

Jag satt för någon vecka sen i Illustrator och gjorde två alla hjärtans dag kort som är lite annorlunda mot vad man ser normalt.



Klicka på bilderna om du vill se dom i ett större format. Får skrivas ut och ges bort men inte säljas som vykort eller liknande!

9 februari 2014

Hjärtebox


Det är inte ens en vecka kvar tills Alla Hjärtans Dag så nu ser man en massa kärleksrelaterat lite överallt och jag tänker inte vara sämre. :) Jag är visserligen singel men jag har ändå inte kunnat låta bli att virka nåt (typ) till den dagen. Jag såg mönstret på hjärterutan på internet och tyckte att det var en kul idé på en ruta. Dock visste jag inte vad jag skulle ha en enda ruta till så jag virkade fem mormorsrutor till som jag sedan stärkte och limmade ihop med trälim till en liten box med hjärterutan som lock. Det var rätt så trixigt att få ihopa boxen utan att hela trillade medan den torkade så den blev lite sisådär. Men den passar bra till mina smågrejer som alltid har en tendens att försvinna.






Kan mycket väl hända att jag gör fler småboxar för förutom ihopsättandet så var dom rätt så lätta och snabba att göra (om man borträknar torktiderna då).

Mönstret till hjärterutan hittar ni här: http://www.petalstopicots.com/2014/01/heart-granny-square-crochet-pattern/

Mönster till mormorsrutor hittar ni här: http://www.my-design.se/virka-mormorsrutor.html

8 februari 2014

Virknålsetui


För ett tag sedan så kände jag att jag ville ha ett etui till mina virknålar som jag lätt kunde ha med mig om jag skulle iväg någonstans. Så jag letade runt på Ravelry och internet och hittade detta eutiet som jag tyckte om väldigt mycket. Jag blev inte såld direkt på det men när jag såg vad andra hade gjort med mönstret så började det klia i virkfingrarna. :) Så jag satte igång och det slutade med detta ljus och mörkblåa etui. Ska väl sy i en dragkedja i den någon gång eftersom utsidan dessvärre blev lite mindre än insidan så det buktar ut lite så jag kan inte bara ha knappar eller band tyvärr.

Min favoritsak med detta mönstret är att man virkar fickorna direkt utan att behöva sy fast något i efterhand. Det tyckte jag var skönt att slippa. Jag skulle tro att man göra något annat med utsidan om man skulle vilja det. Mönstret hittar ni här: http://www.ravelry.com/patterns/library/aluminum-crochet-hook-case (krävs medlemskap på Ravelry men det är gratis).

7 februari 2014

Lite Pinterest fynd

Jag liksom många andra har fastnat totalt i Pinterest träsket. Man kan ibland sitta en bra stund och titta igenom vad andra har valt att dela med sig och hitta en massa bra tips och idéer. Om ni inte är bekanta vid Pinterest så kan man säga att det är en digital anslagstavla där man kan lägga upp det man vill. En del delar hemmagjorda saker och tips medan andra delar foton eller skönhetsknep. Där finns något för alla. Vill ni följa mig på Pinterest så heter jag atraxy där. Dela gärna en länk till er Pinterest sida i kommentarerna så jag kan kolla in dom. Vill gärna hitta fler människor att följa. :)

Detta är lite av det jag har hittat på Pinterest som har med virkning att göra.


| 1. Happy Days Cowl | 2. Tips på hur man formar amigurumis | 3. Skotts terrier mönster (från Ravelry) | 4. Osynlig söm | 5. Filt mönster | 6. Star stitch | 7. Mönster på en mössa | 8. Basketweave stitch | 9. Tjock bebisfilt |

6 februari 2014

Virkad klocka

Det var ett tag sen.. 1 år och nästan 4 månader till och med men vem håller räkningen egentligen? Det har varit ett år med upp och nergångar och jag har virkat både det ena och det andra och jag tänkte att jag skulle visa det senaste jag har gjort i detta inlägget.

Det är en virkad klocka som jag gjorde till min lillasyster i födelsedagspresent. Hon har nyligen flyttat till en lägenhet med en kompis och ville ha en virkad klocka i köket. Först var tanken att den skulle vara ljusblå men så fick dom nytt mörkgrått golv i köket och då ändrade hon sig till att hon ville ha den i grått. Som tur hade jag ett bra nystan hemma som passade perfekt till att göra detta med och jag satte igång och virkade.

När jag hade virkat klart så var jag tvungen att blocka den för den hade skrynklat ihop sig som bara den. Det var till och med att jag var rädd att en blockning inte skulle fungera men som tur så gjorde den det!

Eftersom jag tyvärr inte äger en skumgummiplatta som jag kan blocka med så fick jag ta en rockring att spänna upp den på. Det gick lika bra även om det nog tog längre tid och var lite mer omständigt. Men man tager vad man haver.








Sen efter att den hade torkat ordentligt var det dags att stärka den. Jag klädde in mitt nattduksbord i plastfolie och började spraya med spray stärk. Jag sprayade och lät den torka ett antal omgångar innan jag gav upp. Det fungerade inte alls för detta ändamålet! Så det blev till att ta en tur till Biltema där dom har en billig flaska med trälim och blanda ihop en stärkning på 1 del trälim och 1 del vatten (ungefär, jag höftade med måtten) istället och pensla in det i duken. Det fungerade perfekt och klockan blev tillräckligt stel för att kunna hängas upp snyggt.

Jag hade turen att det på Netto den veckan fanns en billig väggklocka för 40 kr som jag kunde plocka ut urverket ifrån och sätta fast i klockan. Var tvungen att limma fast den lite grann i duken för annars så skulle den inte ha klarat av att hålla sig uppe. Då hade klockan alltid visat halv 7 och det hade inte varit särskilt lyckat. :)

Nu har vi kommit till historiens slut så här kommer resultatet. Jag tycker själv att den blev riktigt fin och jag är väldigt nöjd med den!

Mönstret på denna hittar ni på http://bit.ly/1dsyWws Länken går till Ravelry där man måste vara medlem men det är gratis och mönstret likaså.