16 mars 2011

Sjalvirking

Jag har fått dille på att virka sjalar nu helt plötsligt, jag har alltid gillat att använda halsdukar för att inte frysa men jag har på senare dar också fastnat för sjalar så innan nyår gick jag ner till vår garnaffär och köpte ett nystan Svarta Fåret Crisp och virkade denna sjalen utav. Det är en “mormorsrute-sjal” virkad ifrån detta mönstret på Ravelry (kräver inloggning). Det var väldigt enkelt och tog mig endast två dagar och ett nystan att bli klar med. Lätt och smidigt som jag vill ha det.
Sedan för någon vecka hittade jag billigt garn som jag köpte 5 nystan av och virkade denna sjalen som har kommit att bli min favorit. Den är virkad ifrån detta mönstret hos DROPS Design. Även detta var superenkelt och det var bara att virka på.
Jag kommer nog virka många sjalar i framtiden så om ni har några tips på virkmönster till sjalar som man enkelt kan memorera i huvudet så tar jag gladeligen emot dom.
Det är min lillasyster som står modell på bilderna och det är faktiskt även hon som är fotografen. Kolla gärna in hennes blogg här.
Såg även precis att jag har åtta följare genom Google Friend Connect, wow! Det var lite av en chock att det har gått från tre till åtta men givetvis superkul! Tack så mycket!
Nej, nu ska jag nog gå och rita en liten stund. Försöker lära mig att rita seriefigurer och det går faktiskt inte så tokigt tycker jag själv. Det går framåt i alla fall och det är ju huvudsaken. ;) Ni får ha det bra tills vi hörs igen!

1 kommentar:

  1. Nu har du nio följare! (fast jag använder reader) Vilka vackra sjalar och bra bilder på dom, trodde faktiskt det var du på dom först, fast jag har ju inte sett dig i verkligheten, men på bild är ni väldigt lika :)

    SvaraRadera