11 september 2012

Creeper - Gratis mönster

Eftersom jag nu kan lägga till Minecraftnörd i min växande lista med nörderier så var jag ju tvungen att virka mig en egen liten creeper.

För er som inte är så insatta i Minecraft så är Creepern en farlig figur i spelet som om man kommer nära den så sprängs den. Man kan säga att den har blivit Minecrafts maskot på grund av dess speciella utseende.

Medans jag virkade denna så skrev jag ner mönstret som jag brukar göra när jag virkar och jag tänkte att jag skulle dela det med mig av det med er. Det är inte testvirkat utan jag skriver bara av ifrån mina anteckningar så fel kan förekomma.


Ett tips är att montera ihop rutorna efterhand så blir det inte så mycket i slutändan. Den blir ca 5 cm hög när den är klar med ett vanligt akrylgarn (kommer inte ihåg namnet) och 3mm virknål.

Ni får gärna länka till mönstret om ni vill men fråga mig först ifall ni vill kopiera det och lägga ut det på er blogg. Vill gärna inte att det sprids utan min vetskap. Ni får gärna ge bort hur många creepers som ni vill men jag vill inte att ni ska sälja era färdiga figurer.

Creeper

Ruta 1 (Huvudet)
6 stycken

1. 6 lm, vänd
2-5. 5 fm, lm, vänd i 4 varv

Ruta 2 (Kroppen)
4 stycken

1. 5 lm, vänd
2-7. 4 fm, lm, vänd i 6 varv

Ruta 3 (Underdelen av kroppen)
1 styck

1. 5 lm, vänd
2-5. 4 fm, vänd i 4 varv

Ruta 4 (Långa sidan på benen)
16 stycken

1. 3 lm, vänd
2-4. 2 fm, lm, vänd i 3 varv

Ruta 5 (ovan och undersidan av benen)
8 stycken

1. 3 lm, vänd 
2.   2 fm, lm, vänd i 2 varv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar