24 februari 2012

Fredagstipset nr 7 - Pixlr

 

Om du tar foton till din blogg men inte har Photoshop eller GIMP (gratis bildbehandlingsprogram) installerat på din dator men ändå vill snygga till dina bilder innan du lägger upp dom på bloggen så är Pixlr ett bra alternativ. Det är praktiskt taget en light-version av Photoshop och finns online. Du behöver inte registrera dig för att kunna använda dig utav det och när du är klar är det bara att spara den redigerade versionen i din dator och lägga upp den sen på din blogg.

23 februari 2012

Whoopie semlor

I måndags bestämde jag mig för att tjuvstarta Fettisdagen lite grann. Hade aldrig provat på att baka whoopies förut men har varit nyfiken på dom ett tag nu så jag tog saken i egna händer och bakade Whoopie semlor. De blev lite bleka och fick en konstig färg på fotot men dock blev de väldigt goda och det tyckte även resten av familjen. :)

Receptet hittar ni hos Lisa som har den grymma bloggen Sockerrus. Klicka bara här så kommer ni direkt dit.

17 februari 2012

Fredagstipset nr 6 - Craftgawker


Är du i behov av inspiration är Craftgawker en riktigt bra sida att besöka för att hitta det! Det påminner om Pinterest men handlar bara om pyssel. Det är inte lika stort som Pinterest och det kommer inte upp lika mycket som på Pinterest men det som kommer upp är kvalitet. Så gillar ni Pinterest borde ni defenitivt kolla in Craftgawker!

De har även en superbra Iphone app där man enkelt kan kolla in vad som finns och favoritmarkera det man tycker om.

10 februari 2012

Fredagstipset nr 5 - Alla hjärtans dag

Tänkte att eftersom det är Alla hjärtans dag på tisdag så blir temat denna veckan kärlek. Har man inte hjärtevän så kan man ju alltid göra det till en vän eller till en familjemedlem. Alla hjärtans dag är inte bara för dom som har en pojk eller flickvän även om det lätt kan kännas så. Det är därför det heter Alla hjärtans dag och inte något annat. Det är åtminstone vad jag tror. Men nu till tipsen.
















Alla hjärtans dag påsar














Kort med pop-up hjärtan
Hjärtformat bokmärke













Hjärtformade kanelbullar
















Kort med "fjärils" hjärtan



















Sytt kort där man kan "kryssa" i sitt svar med ett broderat kors.

7 februari 2012

Virkade vantar


Min morfar ville ge min mormor en present och eftersom hon behövde ett par vantar så frågade han om jag ville göra ett par och det gjorde jag gärna. Så jag virkade ett par röda vantar som mormor fick i måndags och blev väldigt glad för.

Efter lite googlande för jag var klantig någ att inte kopiera in länken i mitt evernote dokument så hittade jag mönstret som jag använde mig utav. Ni kan hitta det här. Det var snabbvirkat och lätt att följa tyckte jag.

Bilden har jag lånat ifrån min systers blogg eftersom hon hann före mig med att lägga ut en bild på dom.

Tack bästa lillasyster

Min lillasyster var så himla bäst o gjorde en ny banner till mig utan att jag bad om det, tack syrran!

Du är bäst!

http://berthsjo.blogspot.com/  - Kolla in hennes bästa fotoblogg!

(Undrar vem som skrivit detta inlägg ;-)!)

3 februari 2012

Fredagstips nr 4 - Förnya ett bord

Veckans tips är hur man enkelt kan få ett gammalt bord att se sprillans nytt ut med hjälp av en vaxduk.

Jag hittade detta lack bordet i soprummet och som ni nog ser så var det ganska repigt. Men förutom det så såg det bra ut så jag tog hem det och började förvandlingen.

Det som behövs är ett bord, ett lackbord från ikea passar väldigt bra till detta men man kan nog göra det med vilket bord som helst. Man behöver också lim och en vaxduk som passar på bordsskivan.

Jag började med att hälla ut en del lim på bordsskivan och sen bredde jag ut det med en gammal pensel som vi hade hemma. Jag tror dock att en bit kartong kan fungera lika bra att bre ut det med. Se bara upp så att inte limmet rinner ner längs med sidorna! Det råkade hända mig. :P

När limmet är utbrett är det dags att lägga på vaxduken. Jag tyckte att det var lättast att lägga vaxduken så att jag senare skulle vara tvungen att klippa av alla kanterna istället för att försöka lägga den längs med bordsskivan.

Släta ut duken så det inte finns några luftbubblor! Kolla så att det inte har runnit ner något lim längs sidorna vilket är lätt hänt märkte jag!

Vänta sedan tills limmet har torkat helt och klipp sedan av de överflödiga kanterna som hänger ut på sidorna så att duken passar bordet perfekt och ser ut som om det är den riktiga bordsskivan.

Sådär, nu är bordet klart. Jag hade lite dåligt tålamod så jag väntade inte tills limmet var helt torrt vilket visade sig försvårade klippningen men allt som allt så tog det nog inte mer än en halvtimme att göra tror jag.